Bloedstollende KTO cupfinales

| 11.07.2017 | 21:20:04 | Views: 151
Afgelopen zondag werden onder grote belangstelling de KTO cupfinales gespeeld op de baan van Nooit Gedacht. Perfecte omstandigheden van zowel de baan als het weer zorgden voor extreem lange schoten. In alle finales lag het niveau bijzonder hoog en bewonderenswaardig was het optreden van vele junioren die in de finale beter gooiden dan tijdens de voorrondes. Voor de middag kon men genieten van de juniorenfinales, waarbij vooral het begin van de wedstrijd spannend was en de winnaar tijdens de wedstrijd toch meer afstand kon nemen. Na de middag werd de spanning door de veteranen en senioren verder opgevoerd naar 'bloedstollend' niveau.
B-klasse junioren
De jongsten mochten eerst beginnen, waarbij de strijd ging tussen Beuningen en Nooit Gedacht. Aanvankelijk kon Beuningen nog redelijk meekomen, maar in de tweede helft van de wedstrijd kwam het krachtsverschil wel naar voren en won de thuisploeg overtuigend.
A-klasse junioren
Ook deze wedstrijd ging tussen Beuningen en Nooit Gedacht. Deze wedstrijd ging gelijk op totdat Beuningen enkele mindere schoten had. Daardoor kwam Nooit Gedacht op een ruime voorsprong en wist deze verder uit te bouwen en daarmee de finale te winnen.
Cup-klasse junioren
In de oudste categorie mocht Beuningen weer aantreden, maar nu met tegenstander Vooruitzicht. De eerste paar schoten ging het gelijk op, waarbij Beuningen langzamerhand een kleine voorsprong wist op te bouwen. Toen volgden enkele mindere schoten van Vooruitzicht, waardoor Beuningen de voorsprong kon uitbouwen naar een schot. In de laatste ronde wist Vooruitzicht het schot nog weer weg te werken, maar kon niet voorkomen dat Beuningen de beker won.
Veteranen
Na de middag was het de eer aan de oudere generatie van Noord Berghuizen en De Toekomst. Noord Berghuizen had een matige opening, waardoor De Toekomst beter door de bocht kon gooien. Daarmee kreeg De Toekomst een voorsprong van ruim 50 meter die halverwege de wedstrijd terug liep naar ca 30 meter. Toen volgde een misser aan de kant van De Toekomst, waardoor Noord Berghuizen ineens 20 meter voor kwam. Deze voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar 60 meter achter op de baan. Met nog 5 schoten te gaan had Noord Berghuizen echter een misser, waardoor het onderlinge verschil terug werd gebracht naar slechts 1 meter. Met het 21e en 22e schot werd deze langzaam weer uitgebouwd naar 6 meter. Het voorlaatste schot van De Toekomst was zeer lang, waarop Noord Berghuizen moest inleveren en daarmee een achterstand had van vijf meter. Met het laatste schot had Noord Berghuizen nog steeds het gevoel dat dit goedgemaakt kon worden, maar het schot van Noord Berghuizen was iets minder en van De Toekomst langer dan verwacht. Met een voorsprong van 22 meter werd De Toekomst de winnaar van de Veteranencup.
Senioren
In de finale om de cup met de grote oren streden de schutters van De Toekomst en Beuningen tegen elkaar. Beuningen begon de wedstrijd direct op een vreemde manier met een achterstand. Daardoor liep De Toekomst uit naar een voorsprong van 70 meter. Eigenlijk liep Beuningen achter de feiten aan. Toch herpakte Beuningen zich en kon de achterstand langzamerhand halveren. Op het moment dat De Toekomst enkele mindere schoten had, verzuimde Beuningen daarvan te profiteren. Uiteindelijk met nog een paar schoten te gaan was het onderlinge verschil slechts 7 meter. Met het voorlaatste schot werd dit nog verder teruggebracht naar 2 meter. Het laatste schot van Beuningen, achterop de baan, was uitstekend, waardoor De Toekomst alles uit de kast moest halen om voor te blijven. Het laatste schot van De Toekomst was niet helemaal goed geplaatst en de kloot verdween in eerste instantie in de houtwal. Daardoor dacht Beuningen de overwinning binnen te hebben. Echter in het feestgedruis was de kloot toch weer de baan opgesprongen en werd door een toeschouwer geraakt. Het laatste schot mocht dus opnieuw en de spanning was om te snijden. Dit schot was beter en de kloot rolde richting de kloot van Beuningen om daar vervolgens twee meter nog voorbij te rollen. Daarmee had De Toekomst de ‘cup met de grote oren’ veroverd.
Voor het artikel op de site van TC Tubantia: http://www.tubantia.nl/dinkelland/toekomst-oldenzaal-wint-kto-cup-na-bloedstollende-finale~ab5d2cee/

Published in sections: Algemeen ::