Wedstrijddag 10
Vereniging Verslag
Vooruit Losser Vooruit Losser - Vooruitzicht 2-1; VL begon vandaag twijfelachtig aan de wedstrijd, maar VZ profiteerde hier niet echt van, maar lag wel voor. In het verloop van deze ronde pakte VL de voorsprong, maar VZ bleef lang bij. In de laatste drie schoten zette VL een eindsprint in waar VZ niet kon volgen en won VL de ronde met ruim een half schot. De tweede ronde begon VL weer niet goed, waarna VZ de voorsprong pakte. In het vervolg bleef VZ goed doorschieten en VL bleef continu goed bij, maar het lukte VL niet om een voorsprong te pakken. VZ wint deze ronde dan ook met 15 meter. De derde ronde zou de winnaar brengen, en VL begint gelijk goed en pakt direct 20 meter voorsprong. Deze voorsprong wordt door VL vrij snel uitgebreid tot ruim een half schot. VL kan vervolgens vrijuit doorgooien en VL wint deze ronde dan ook ruim.
Ons Streven Vandaag moest Ons Streven aantreden tegen Steeds Vooruit. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd maar Ons Streven lag enkele meters voor. Ons Streven bouwde de voorsprong langzaam uit naar 30 meter. Steeds Vooruit schoot niet optimaal en had enkele mindere schoten. Ons Streven schoot goed door elkaar en won de ronde met 50 meter. De tweede ronde schoot Ons Streven wederom een goede ronde en liet Steeds Vooruit enkele steekjes vallen. Ons Streven won de ronde met 30 meter. De laatste ronde had Steeds Vooruit enkele missers en lag Ons Streven na 6 schoten 50 meter voor. Ons Streven schoot de ronde rustig uit en won met een voorsprong van 60 meter. Uitblinker was Rick Rekers met ck. Een goede 3-0 overwinning op een directe concurrent in het kampioenschap.
Nooit Gedacht Een dag na de opening van het jubileumjaar vergeet het eerste van nooit gedacht om het weekend goed af te sluiten. De eerste ronde werd door een minder schot van noord berghuizen gepakt door de nooit gedacht. De tweede ronde werd de stand gelijk getrokken door een mindere worp van de thuisploeg waardoor noord berghuizen deze ronde kon pakken. In de derde ronde pakte nooit gedacht in het begin een aantal meters maar deze werden naar mate de ronde vorderde steeds minder. Bij het laatste schot wist noord berghuizen goed op te passen en ook dit punt viel hun kant op.
Lemselo Lemselo - Mander 3-0. Mander kent een slechte generale voor de ereklasse tegen de degradant van de ereklasse. Beide teams kwamen vanochtend op volle sterkte naar de Simbroekbaan. LE zag de bui al hangen tegen een team wat vorig seizoen en dit seizoen nog ongeslagen is. De eerste ronde werd aan LE zijde goed begonnen, Mander moest hier het antwoord schuldig blijven en liep direct achter de feiten aan. In de loop van het eerste deel van de eerste ronde kwam Mander nog iets terug, maar teveel missers op de secure Simbroekbaan leidden tot een voorsprong van meer dan een schot aan het eind van de eerste ronde. De 2e ronde gingen de teams in begin gelijk op. LE pakte na een paar mindere schoten van Mander een voorsprong van een 40 a 50 meter. Naarmate het einde van deze ronde naderde kwam Mander stukje bij beetje terug. Bij het laatste schot was het verschil enkele meters in het voordeel van LE. Het laatste schot van Mander was niet helemaal goed waardoor LE eenvoudig het punt binnen wist te halen. De laatste ronde begonnen beide teams weer gelijkwaardig. Mander was deze ronde niet secuur en het was LE die telkens verzuimde weg te lopen. In het tweede deel van de laatste ronde besliste uitblinker Gertjan Egbers de wedstrijd door een lang schot tegenover een minder schot van Mander. Hiermee werd het punt veiliggesteld en hoefde LE enkel de ronde nog uit te schieten zonder te forceren. Al met al een verdiende overwinning voor een goed schietend LE. Om volgend jaar mee te komen in de Ereklasse zal Mander echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen.
Kl.v.Kolkersveld Losser De druk vandaag bij Kolkersveld was vooraf best voelbaar. Gezien het wedstrijdprogramma moest er vandaag eigenlijk gewonnen worden. En dat tegen Lattrop die op papier de betere ploeg is. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snede. Alle drie wedstrijdronden verliepen ongeveer gelijk. En ook gelijk opgaand. Dus een spannende maar ook sportieve wedstrijd. Beide teams hebben spelers die qua kracht boven de medespelers uitstijgen. Het was dan ook een tactisch steekspel. Regelmatig werd er van koppositie gewisseld. Het spel was over het geheel van hoog niveau. Geen echte of halve missers. De eerste ronde won LB met 3 meter verschil. De 2e ronde was het verschil wat groter voor KVKL. De 3e ronde met nog 2 schoten te gaan lag LB nog 4 meter voor. Julian had een bijzonder lang schot waartegen LB veel pech had met de val van zijn schot. En ineens was daar een verschil van 35 meter. Die kans liet de thuisploeg zich niet ontgaan. Zij zijn dan ook bijzonder blij met deze overwinning. Een wedstrijd vol spanning en strijd zoals het eigenlijk altijd zou moeten zijn. Fijne zondag.
De Toekomst Vandaag stond de wedstrijd tegen Oud Ootmarsum op het programma. OO begon niet goed aan de wedstrijd en lag na het eerste schot direct 20 meter achter. Beide teams schoten deze ronde goed door, maar OO wist niet in te lopen. DT won de 1e ronde met 20 meter verschil. De tweede ronde tapte OO uit een ander vaatje. Emiel Haamberg wist na een minder schot van OO een voorsprong te pakken van 25 meter. Bij het volgende schot maakte Jan Bonke deze voorsprong ongedaan. OO pakte de leiding en gaf deze niet meer uit handen. De laatste ronde moest de doorslag geven. DT begon wederom sterk aan de ronde en wist een voorsprong van 25 meter te pakken. Achterop de baan kwam OO dichterbij. Een uitblinkende Stephan Zwijnenberg wist echter DT op een veilige voorsprong te brengen. DT won zodoende de laatste ronde.
Beuningen De eerste ronde ging beuningen matig van start en bleef de brink aardig bij. Tegen het einde begon Beuningen beter te gooien en wist het eerste punt naar zich toe te trekken. De tweede ronde begon Beuningen sterk en wist dit de hele ronde door te zetten. De laatste ronde is een kopie van de tweede ronde. Ondanks 1 misser wist Beuningen deze ronde vrij eenvoudig te winnen.