Wedstrijddag 11
Vereniging Verslag
Vooruitzicht Vandaag stond de wedstrijd Vooruitzicht - Java op het programma. In de 1e ronde begonnen Vooruitzicht en Java sterk aan de wedstrijd, gedurende deze ronde werden er ook mindere schoten geproduceerd. Uiteindelijk kwam het op het laatste schot aan, Java had een lang schot waar Vooruitzicht zich middels een misser het antwoord op schuldig moest blijven. De 2e ronde was een kopie van de 1e alleen trok Vooruitzicht hier aan het langste eind. In de laatste ronde bood Java minder weerstand en ook ging deze ronde naar Vooruitzicht. KV Vooruitzicht 2 - 1 KV Java.
Steeds Vooruit Steeds vooruit 1 - Oud Ootmarsum 1: Beide teams begonnen de wedstrijd goed en bleven ongeveer 25 meter uit elkaar de eerste ronde, uiteindelijk won Steeds Vooruit met een kleine voorsprong. De tweede ronde heeft Oud Ootmarsum goed gegooid en met een paar mindere schoten van Steeds Vooruit heeft Oud Ootmarsum een tijd voorgelegen maar uiteindelijk heeft Steeds Vooruit alsnog een voorsprong kunnen behalen en de ronde nog kunnen winnen. De 3de ronde begon weer gelijk op, een lange tijd heeft Oud Ootmarsum voorgelegen maar uiteindelijk weer gewonnen door Steeds Vooruit. Uitslag: 3-0 voor de thuis spelende ploeg.
Noord Berghuizen kv Noord Berghuizen - kv De Toekomst. 2-1

Noord Berghuizen begon vanochtend niet goed. Bij het losschot meteen al, kwam NB en kleine 40 meter achter te liggen. Gedurende de eerste ronde werd de achterstand wel kleiner. Tot 4 schoten voor het eind, toen de achterstand nog slechts enkele meters betrof, NB weer een misser had. Dit was de nekslag voor het eerste punt.

De tweede ronde ging mooi gelijk op. Het was een echte wedstrijd met erg lange schoten. De Toekomst liep licht uit maar dat werd halverwege deze ronde teniet gedaan door een minder geplaatst schot. NB kwam weer gelijk te liggen en nam zelfs een voorsprongetje. Dit wist NB vast te houden tot het eind. De stand was weer gelijk.

De derde ronde werd er door beide partijen weer goed gegooid. NB gooide deze ronde iets beter dan DT. In de laatste drie schoten had NB een riante voorsprong opgebouwd waardoor het met het allerlaatste schot niet moeilijk meer was om de overwinning binnen te slepen.

Door deze overwinning van NB op DT staan beide partijen gelijk in punten op een 5e plaats in het klassement.
Mander Vooruit Losser kwam vanmorgen op bezoek. De keals oet Losser deden hun naam geliek wa eer an, want ze wussn wier van niks. Ze waren an de verkeerde kant van de baan beland. Maar het begin was er niet minder om, Losser begon goed. Mander dat eerste ronde nog niet goed scherp was gaf steeds weer ruimte om losser bij te laten komen. 50 meter voorsprong bleek nog geen garantie voor het eerste punt. Als was het uiteindelijk Mander dat laatste beetje extra power had om de eerste ronde binnen te halen. De 2e ronde begonnen beide teams sterk, het was losser dat deze ronde de minste fouten maakte. Én dat bracht hun ook uiteindelijk een punt, de laatste man van losser gooide een voortreffelijke schot Mander dat hiervoor al veel meters weg gaf kwam deze nu te kort. De derde ronde moest beslissing brengen, deze ronde waren beide teams erop gebrand. Nu werd er ook door beide partijen goed gegooid, Losser dat nog een tactische wissel toepaste. In deze ronde bleek Mander weer constanter te gooien, en ook de voorsprong wist uit te bouwen. De ronde werd dan ook duidelijk gewonnen, al liet losser zich niet makkelijk kennen. 2-1,Vooruit losser bedankt.
Lemselo Lemselo - Kolkersveld 3-0. Op de licht bevroren Simbroekbaan traden beide teams vandaag aan. Le begon goed en wist direct een voorsprong te pakken in de eerste ronde. Het vervolg van deze ronde verliep rommelig. Er waren weinig echt goede schoten te bekennen. Tegen het einde van de ronde bleef het stuivertje wisselen waarbij Le aan het langste eind trok. De tweede ronde verliep gelijk aan de eerste ronde alleen begonnen beide partijen beter te schieten. De laatste ronde moest Le noodgedwongen wisselen. KL was hierdoor van slag en liet direct een tiental meters liggen tegen onze redder in nood Bennie Wolbert, die een goed schot deed in de bocht over de weg heen. KL was erg slordig aan het begin van de ronde en hadden geluk met de strak gemaaide wei naast de baan. Hierdoor liep Le niet echt weg. Terug bij de weg lagen beide teams ongeveer gelijk. Uitblinker Bennie Wolbert wist vervolgens een goed schot van KL te pareren. Hierna volgde een misser van KL waarna Le de ronde eenvoudig uit kon schieten.
Lattrop Breklenkamp Lattrop Breklenkamp 1 - Beuningen 2 1-2 Lattrop begon zeer sterk aan de wedstrijd en lag met het losschot al een kleine 20m voor. Dit werd uitgebouwd tot een dikke 35m. Bij het 6e schot produceerde LB een misser en was de voorsprong nog maar 3m. De volgende 3 schoten was het stuivertje wisselen totdat LB weer een minder schot had en daardoor 20m achter kwam. Dit werd door LB in de rest van de ronde nog terug gebracht tot 7m. Het eerste punt ging dus naar Beuningen. De 2e ronde was een zeer spannende ronde die alle kanten op ging. Na het laatste schot lag Beuningen 2,5m voor en dus gingen ze sowieso al met de overwinning naar huis. De laatste ronde begon LB niet sterk en kwam al vrij snel op een achterstand van een dikke 20m. Toch wisten ze zich gedurende de ronde terug te knokken en pakten deze ronde toch nog met een dikke 30m voorsprong. Eindstand: LB 1 Beuningen 2
De Brink Brink 1 tegen Nooit Gedacht 1. Uitslag 1-2. De 1e -periode begon aan de brinkzijde niet al te best. Er vielen veel mindere schoten, hierdoor kon ng deze periode gemakkelijk binnen halen. De 2e periode ging gelukkig een stukje beter bij de brink en ng liet steekjes vallen. Het 2e punt ging dan ook naar de brink. De 3e periode was een beetje een copie van de 1e ronde. Nooit gedacht ging ook verdient met de overwinning naar huis.
Beuningen Kv. Beuningen houdt het hoofd koel en pakt 3 punten. Beuningen begon goed aan de eerste ronde, maar had moeite om afstand te nemen. Toch werd deze ronde met 40 meter gewonnen. De tweede ronde ging Beuningen wederom goed van start, maar door een misser kwam Beuningen iets achter te liggen. Door goed schieten werd dit snel weer omgezet in een voorsprong. Met een verschil van 50 meter was het tweede punt een feit. De derde ronde begon Beuningen met een formidabel losschot maar wist hier niet van de profiteren. Het tweede schot werd te scherp in de binnen bocht geplaatst en kwam hierdoor 15 meter achter te liggen. Vrij snel herstelde Beuningen zich en bleef druk zetten. Dit resulteerde in een misser voor ons streven. Beuningen kon op deze manier het derde punt binnenslepen.