Wedstrijddag 14
Vereniging Verslag
Vooruitzicht Vandaag stond de wedstrijd Vooruitzicht 1 - Beuningen 2 op het programma. Beide teams maakten een trage start, waarin niet al te veel lange schoten werden geproduceerd op de drassige Hollinkbaan. Uiteindelijk na een niet zo beste ronde wist Vooruitzicht deze naar zich toe te trekken. De tweede ronde was minder spannend en Vooruitzicht trok ook het 2e punt naar zich toe met 1 schot verschil. Ook de 3e ronde ging met gemak naar Vooruitzicht. Vooruitzicht 3 - 0 Beuningen
Vooruit Losser Vooruit Losser - Java 1-2; Vanwege het coronavirus werd deze losserse derby vandaag zonder toeschouwers gespeeld, desalniettemin begon VL goed aan de wedstrijd door gelijk de voorsprong te pakken. In het vervolg gooide Java niet heel sterk en VL liep steeds verder uit. Halverwege de ronde bedroeg de voorsprong bijna een schot, dit gaf VL ook niet meer uit handen en VL won deze ronde dan ook ruim. De tweede ronde begon Java niet heel sterk en leek het dezelfde kant op te gaan, echter verzuimde VL een beslissende voorsprong te pakken. Java kwam mede door een slechte val aan de kant van VL zelfs op voorsprong. VL werd toch weer wakker en er volgde een spannende strijd waardoor het op het laatste schot aankwam. De laatste schutter van Java bleef hierbij het koelst en haalde het punt binnen. De derde ronde ging gelijk op, maar VL kwam niet over het keerpunt en Java kon hiervan profiteren, door een half schot voorsprong te pakken. Echter na een misser van VL pakte Java bijna een schot voorsprong. VL perste er nog een slotoffensief uit en VL kwam nog terug tot ca. 20 meter. Maar toen gooide Ronald Snippert, uitblinker aan Javazijde een geweldig schot waardoor VL weer verder achter kwam. VL probeerde het nog wel maar Java gooide het goed uit en pakte zo ook het laatste punt.
Steeds Vooruit Steeds Vooruit 1 - De Toekomst 1 De los schoten van beide teams waren goed maar deze ronde zijn er verscheidene mindere schoten gevallen. Steeds vooruit heeft de ronde uiteindelijk gewonnen. De tweede ronde was De Toekomst sterk bezig maar door een misser wist Steeds Vooruit weer terug te komen en het punt binnen te halen. De derde ronde begon Steeds Vooruit zeer goed en had een voorsprong van ruim 70 meter. Door een aantal mindere schoten was de voorsprong uiteindelijk 20 meter bij het een na laatste. De ronde is gewonnen door Steeds Vooruit met een paar meter.
Ons Streven Vandaag moesten de helden uit Tilligte aantreden tegen de goden uit Oud Ootmarsum. De heren uit Tilligte begonnen dramatisch aan de wedstrijd en de eerste val van het losschot belandde in de dinkel. Hierdoor kwam Oud Ootmarsum direct op een voorsprong van 60 meter. Het 2e schot van Ons Streven had een hoger niveau als het losschot waardoor Oud Ootmarsum op een voorsprong kwam van 48 meter. Gaandeweg de ronde begon Ons Streven beter nog te gooien en werd de achterstand tenietgedaan. Toch won oud Ootmarsum verrassend het eerste punt. De tweede en derde ronde won ons streven. Uitslag 2-1
Mander Vanmorgen stond de wedstrijd tegen Kolkers veld op het programma, de normaliter de laatste wedstrijd van de competitie. De wedstrijd begon goed voor Mander, dat gelijk al op 'n mooie voorsprong kwam. Door toch de vele regen val de afgelopen tijd, zag je dit niet terug op de baan. Deze lag er toch goed bij, alleen wat takjes van de harde wind. De mannen uit Losser schoten ook prima mee, alleen was het Mander dat uiteindelijk meer power over hield. En ook het eerste punt wist te pakken. De tweede ronde begon Mander minder goed, het los schot bokte weg en het was Kolkers veld dat op voorsprong kwam. Maar het was Mander dat zich snel wist te herstellen, met 5 schoten was de 50m weer terug. Zo kon de thuis ploeg weer opnieuw beginnen, en werd de voorsprong gepakt en uitgebouwd. De 2e ronde ging ook naar Mander. De derde ronde was een kopie van de eerste, alleen met nog meer meters ook voor de mannen uit losser. 3 Punten die weer belangrijk zijn, Kolkers Veld bedankt voor de plezierige wedstrijd.
Lemselo Lemselo - Lattrop Breklenkamp 3-0. Le trad vandaag met invaller Patrick Withag aan tegen LB. De eerste ronde begon moeizaam en Le liep de gehele ronde achter de feiten aan. Het punt leek naar LB te gaan totdat achterop de baan goed keerwerk leidde tot een voorsprong voor Le. Hierdoor kon Le het punt eenvoudig binnenhalen. De tweede ronde waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het was Le die net iets beter schoot. Het laatste schot moest hier de beslissing brengen. LB had dit schot niet helemaal goed waardoor de ervaren Patrick Withag zijn hoofd koel kon houden en rustig dit punt binnen kon halen. De laatste ronde liet LB in het begin te veel meters liggen waardoor Le langzaam de voorsprong uit breidde en uiteindelijk dit punt met een schot binnenhaalde. Uitblinkers Mark Kristen van Le en Michiel Ruel van LB.
Beuningen De eerste ronde begon Beuningen goed maar de voorsprong werd al na het tweede schot omgezet in een achterstand. Toch wist Beuningen zich later te herpakken en het eerste punt was een feit. De tweede ronde is een kopie van de eerste ronde De derde ronde begon Beuningen met een flinke achterstand en nooit gedacht bleef lang goed gooien. Richting het einde van de wedstrijd wist Beuningen de voorsprong te pakken en het derde punt naar zich toe te trekken.