Wedstrijddag 2
Vereniging Verslag
Vooruit Losser Vooruit Losser - Beuningen 2; 3-0; Beide teams beginnen goed aan de wedstrijd en VL pakt hier enkele meters voorsprong. Het vervolg van BE is niet heel sterk en VL loopt wel uit tot 20 meter voorsprong maar verzuimt het om echt te profiteren. BE blijft in het vervolg continu bij, maar het lukt ze niet om dichterbij te komen. En ondanks een sterk laatste schot van BE wint VL deze ronde met 20 meter. De tweede ronde pakt VL wederom bij het eerste schot de voorsprong, maar ook in deze ronde is het vervolg niet heel sterk van beide kanten, waardoor het verschil hetzelfde blijft. BE bedacht het zich even om een schutter over te slaan maar deze fout wordt toch nog net op tijd hersteld. Hierdoor blijft het toch nog even spannend in deze ronde, waarbij beide teams lang nog geen 20 meter uit elkaar liggen. Het slot van deze ronde gooit VL sterk en VL pakt deze ronde met ca 46 meter. De derde ronde begint VL zeer sterk en na 4 schoten ligt het al ruim een half schot voor. VL lijkt deze ronde dan ook makkelijk te winnen, echter geeft BE zich nog niet gewonnen en na 2 zeer lange schoten en wat mindere schoten van VL komt BE weer langszij. VL laat zich niet van de wijs brengen en pakt ook deze ronde nog met 10 meter.
Ons Streven Vandaag moest Ons Streven thuis aantreden tegen de Toekomst. Ons Streven begon goed aan de wedstrijd en lag mede door 2 mindere schoten van de Toekomst direct 50 meter voor. Gaandeweg de ronde werd de voorsprong langzaam uitgebouwd. Tot Ons Streven een misser had en de voorsprong nog maar 10 meter was. Ons Streven herpakte zich en won de ronde met 40 meter. De 2e ronde was een kopie van de eerste behalve dat Ons Streven geen misser had. Ons Streven won de ronde eenvoudig met 70 meter. De laatste ronde was spannend. De Toekomst tapte uit een ander vaatje en Ons Streven had een minder schot. Hierdoor kwam Ons Streven 30 meter achter te liggen en ze waren niet meer bij machte om de achterstand bij te halen. De Toekomst won de ronde met 10 meter.
Nooit Gedacht KV Nooit Gedacht [1] - KV Oud Ootmarsum [2]. De thuisploeg begon belabberd aan de wedstrijd, en liep hierdoor na twee schoten een achterstand van tientallen meters op. Deze werd echter direct teniet gedaan. Na nog een aantal missers van de mannen uit Noord Deurningen liep het verschil echter op tot ruim een half schot. KV Oud Ootmarsum bleef goed door schieten, en haalde het punt binnen. De blauwhemden begonnen het tweede punt zowaar nog slechter dan het eerste en kwamen na het losschot bijna direct een schot achter. Oud Ootmarsum pakte dit cadeautje met beide handen aan, en ondanks een wat minder einde haalden de bezoekers ook dit punt binnen. De laatste ronde ging lange tijd gelijk op. Nooit Gedacht leek een beslissende voorsprong te nemen, maar Oud Ootmarsum kwam door een aantal goede schoten toch weer helemaal terug. Uiteindelijk was het laatste schot beslissend, en door een goede worp bleef Nooit Gedacht niet met lege handen.
Mander De eerste competitiewedstrijd thuis tegen Lattrop stond vandaag op het programma.lattrop dat goed begon aan de wedstrijd,zag dat de ooooo zo mooie geprepareerde streu baan vandaag voor lange schoten zou staan. En dat gebeurde ook, beide partijen leverderden goede schoten. Het was Mander die het beste grip kreeg op het eerste punt. En ook zorgde dat dat het punt in Mander bleef. Het tweede punt werd ook wederom geweldig hard geschoten. Er werd ook door beide partijen geen misser gedaan. Lattrop dat toch wellicht iets naweeën had van het Popcorn feest, kon de geoliede machine van Mander niet bij blijven. Mander dat het de eerste wedstrijd moest doen zonder hun goudzoeker merkte dat vandaag alles Goud leup. Zo werd ook het tweede punt door Mander overtuigend binnen gehaald. Het derde punt was het Meneer Professör die Mander op voorsprong bracht. Ook dit punt werd door beide partijen goed geschoten, dit was dan ook plezierig schieten. Van beide ploegen leverderden schutters schoten met wellicht persoonlijke records. Deze reeks werd het beste geëindigd door Mander, zo werd ook het derde punt met een schot over veilig GESTELD. Mander wint thuis met 3-0. Lattrop bedankt.
Java Afgelopen zondag werd de losserse derby tussen JAVA en Kolkersveld gespeeld. Met voor JAVA uitkomen de gebroeders Kamphuis en voor Kolkersveld de gebroeders Stegge. Beide teams waren gebrand om de overwinng. De eerste ronde begon JAVA direct goed met een lang losschot. Kolkerveld bleef goed gooien maar JAVA maakte geen missers en won deze ronde met ruim 30 meter. Het leek erop dat de tweede punt ook naar JAVA zou gaan, ze lagen met nog 5 schoten te gaan zeker dertig meter voor, maar de jonge spelers van Kolkersveld hadden een paar zeer lange schoten en won de tweede ronde. De derde ronde moest de beslissing brengen. Java nam deze ronde wederom het voortouw en liep geleidelijk uit, maar Kolkersveld geloofde nog in de winst en met nog een paar schoten te gaan en achterop de javabaan gooiden ze een zeer lang schot. Dit kon de beslissing worden. Maar de schutter van JAVA bleef rustig en gooide ook een zeer lang schot. (bijna in het mais). Java kon de wedstrijd uitschieten en won de derde ronde. Een prima klootschietmorgen….mooi weer, mooie baan en een mooie derby.
Beuningen Kv Beuningen 1- Kv noord Berghuizen 1 uitslag: 3-0 1ste ronde: beide teams gingen goed van start maar uit eindelijk ging Beuningen met het eerste punt aan de haal. 2e ronde: deze ronde begon noord Berghuizen beter dan Beuningen en wist met de eerste schoten een voorsprong te pakken. Echter naar enkele mindere schoten aan hun kant werd deze ronde gewonnen door Beuningen met een schot. 3e ronde: Noord Berghuizen had de handdoek al in de ring gegooid en Beuningen won deze ronde dan ook met 1,5 schot. Uitblinker: Wim Leusink