Wedstrijddag 4
Vereniging Verslag
Vooruit Losser Vooruit Losser - Mander: 1-2; Vandaag stond de topper van de hoofdklasse op het programma, de nummer 1 moest naar het prachtige Wiggersveld op bezoek bij de nummer 2. Deze topper begon vanmorgen dan ook zoals een topper hoort te beginnen, met twee uitstekende schoten, waarbij VL de eerste kleine voorsprong pakte. In de eerstvolgende schoten breidt VL deze voorsprong uit tot een verschil van ca. 15 meter. Het was dan ook aan VL om deze voorsprong te verdedigen, en deed dat dan ook met verve. Mander deed wat het kon maar elk lang schot van Mander pareerde VL perfect. De eennalaatste schutter van Mander wou dan ook nog iets extra's meegeven, maar faalde jammerlijk. Hierdoor kon de laatste schutter van VL de eerste ronde simpel binnenhalen. De 2e ronde begon net als de eerste ronde zeer sterk van beide zijden, maar nu pakte Mander de eerste voorsprong. In de eerstvolgende schoten breide Mander deze iets uit tot ca. 15 meter. VL liet zich niet kennen en kwam sterk terug en pakte na 6 schoten de voorsprong weer. Echter gooide een opkomend griepje roet in het eten, en de normaal gesproken sterspeler van VL kon met zijn laatste krachten de kloot niet goed meer plaatsen en hierdoor kwam Mander ca. 40 meter voor. In het vervolg probeerde VL nog dichterbij te komen, maar Mander gaf dit punt niet meer uit handen. De derde ronde moest dan ook beslissing brengen, en ook in deze ronde begonnen beide teams weer sterk, en Mander pakte een kleine voorsprong. Maar ook nu bleef VL sterk doorschieten en pakte achter op de baan een voorsprong van 20 meter. En VL behield deze voorsprong nog een tijdje, totdat het mis ging in het 7e schot. Mander had hier een zeer lang schot, en de schutter van VL plaatste hem minder goed, waardoor Mander een voorsprong pakte van 30 meter. VL probeerde nog om weer dichterbij te komen, maar de 9e schutter van VL had in een uiterste poging om dichterbij te komen zijn kloot net iets te breed geplaatst. Hierdoor had Mander een ruime voorsprong met het ingaan van de laatste schoten. De bezoekers gaven deze ruime voorsprong dan ook niet meer uit handen, waardoor Mander, dat kwam voor goud, met zilver naar huis ging.
Ons Streven Vandaag stond de topper op het programma in de ereklasse. Ons Streven moest het thuis opnemen tegen Beuningen. Beide ploegen begonnen met 2 zeer lange losschoten. Beuningen lag 3 meter voor en bouwde gaandeweg de ronde de voorsprong uit naar 30 meter. Ons Streven had enkele ongelukkige schoten en verloor de ronde met 50 meter. De tweede rond lag Ons Streven na 4 schoten al een schot achter door een boom en een paaltje te raken. Deze ronde wist Beuningen dan ook eenvoudig te winnen. De laatste ronde had Beuningen na 4 schoten een misser en kwam Ons Streven 30 meter voor. Beuningen had in het vervolg van de ronde enkele mindere schoten en geen geluk met de val. Hierdoor kon Ons Streven eenvoudig voor blijven en won de ronde met 30 meter. Hierdoor loopt Beuningen 1 punt uit op Ons Streven en kan er nog alles gebeuren in het kampioenschap
Oud Ootmarsum Oud Ootmarsum 1 - Steeds Vooruit 1 : 0-3. Steeds Vooruit bleek een maatje te groot voor de mannen uit Oud Ootmarsum, en wist alle ronden overtuigend te winnen.
Nooit Gedacht Vandaag stond de wedstrijd Nooit Gedacht tegen de Brink op het programma. De eerste ronde was voor de blauwhemden al snel bekeken na een misser op het tweede schot. Gedurende de ronde was er door goed schieten van de Brink geen mogelijkheid om de achterstand teniet te doen. In de tweede ronde ging de wedstrijd gelijk op met wel constant een voorsprong voor de Brink waardoor ook dit punt mee ging naar Ootmarsum. p In de derde ronde pakte Nooit Gedacht op het einde van de baan een voorsprong van enkele meters maar deze nam af gedurende de laatste 6 schoten. Met een geweldig laatste schot wist nooit gedacht de druk zodoende bij de Brink te leggen waardoor deze er net niet bij kwam. Uitslag 1-2
Kl.v.Kolkersveld Losser Vandaag Lemselo te gast op het Kolkersveld. Dat was lang geleden dat de heren op de nieuwe baan hebben gespeeld. De 1e ronde was dat ook te merken. Ook al was de start prima maar gaandeweg de 1e ronde vielen er een paar slechte schoten en liep de voorsprong van KVKL op tot 1 schotlengte. De 2e ronde bleef Lemselo lang bij maar de voorsprong van KVKL bleef rond de 30 meter en zodoende ging ook het 2e punt vrij eenvoudig naar de thuisploeg. De 3e ronde begon Lemselo sterk en bouwde een voorsprong op van 25 meter en hield dat lang vast door goed te presteren. Door een redelijke misser werd het gelijk en het laatste schot moest de beslissing brengen. Patrick als invaller bleef Richard Stegge net 4 meter voor waardoor Lemselo niet met lege handen naar huis ging. Uitblinker aan Losserse zijde was het kleinste manneke Jeroen Weda met formidabele lange schoten.
Java Vandaag een zeer spannende wedstrijd tussen Java en vooruitzicht op een goed geprapeerde Java baan. De 1e ronde begon Java goed met een sterk los schot en heeft de voorsprong niet meer weggeven. De 2e ronde begon Java minder en raakte de put. Langzaam vocht Java zich terug. Op het laatste schot won Java toch nog de ronde. De laatste ronde boog Vooruitzicht met de laatste 4 schoten een achterstand om en won de laatste ronde. Einduitslag 2-1.
De Toekomst Vandaag stond de wedstrijd tegen Noord Berghuizen op het programma. NB begon sterk aan de wedstrijd en pakte gedurende de 1e ronde een kleine voorsprong. Gaandeweg de 1e ronde wist DT langszij te komen, maar wist het de voorsprong niet uit te bouwen. Het laatste schot van Sven Olde Keizer bracht de beslissing waardoor het 1e punt binnen was. De 2e ronde begon DT sterk en kwam het direct op een riante voorsprong. Door mindere schoten van NB kon DT deze ronde eenvoudig uitschieten. De derde ronde was een kopie van de 2e. DT kwam deze ronde niet in gevaar en wist zo ook het 3e punt binnen te halen.
Beuningen Lattrop begon de 1ste ronde met een kleine voorsprong, hierna ontspon zich een gelijk opgaande strijd. De beslissing viel uiteindelijk bij het laatste schot waar Lattrop met 1.60 meter won van Beuningen. De 2de ronde begon Beuningen met een kleine voosprong die langzaam werd uitgebreid naar 30 meter. Lattrop kwam langzaam dichterbij en wist de voorsprong aanzienlijk te verkleinen. Uiteindelijk wist Beuningen het 2de punt te pakken met slecht 1.5 meter. De 3de ronde wist Beuningen al snel een ruime voorsprong uit te bouwen, deze ronde werd door Beuningen gewonnen met een ruime 60 meter 2de Beuningen -- 1ste Lattrop-Breklenkamp, eindstand 2-1