Wedstrijddag 5
Vereniging Verslag
Nooit Gedacht Onder goede weersomstandigheden werd vandaag de wedstrijd tussen nooit gedacht en ons streven verschoten. In de eerste ronde waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en werden door beide teams geen missers geproduceerd wat resulteerde in een spannende ronde. Helaas konden de blauwhemden niet voorkomen dat het tweede punt naar de roodhemden ging. De tweede ronde was vergelijkbaar met de eerste met wederom goed schieten van beide kanten, maar ook hier kon niet voorkomen dat het punt meeging naar tilligte. In de derde ronde kwam nooit gedacht voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong maar kon dit niet vasthouden waardoor ook dit punt door ons streven werd opgeŽist.
Noord Berghuizen kv Noord Berghuizen - Oud Ootmarsum 2-1

De weersomstandigheden waren goed vanochtend. Twee teams die allebei voor de volle winst wilden gaan. Alle ingrediŽnten voor een mooie wedstrijd.

De eerste ronde ging het vanaf begin tot eind gelijk op. Beide teams hadden lange schoten afgewisseld met wat minder lange schoten. Over het algemeen werd er goed gegooid. Het laatste schot moest dan ook de beslissing brengen. Een kleine voorsprong van NB werd ook in het laatste schot vastgehouden. Het eerste punt was voor NB.

De tweede ronde begonnen beide teams weer sterk. OO wist een kleine voorsprong te nemen op NB. Maar echt weglopen van de tegenstander wilde maar niet lukken. Tot diep in de eerste helft van de tweede ronde. Achter op de baan maakte NB twee mindere schoten die cruciaal bleken te zijn. OO pakt hierdoor een voorsprong van een kleine 60 meter en wisten deze vast te houden en zelfs nog iets meer uit te breiden naar het eind van de tweede ronde. De stand was weer gelijk. 1-1

De derde ronde ging net als de eerste ronde weer volledig gelijk op. Ook deze ronde moest het laatste schot weer de beslissing brengen. NB wist het hoofd dusdanig koel te houden dat ook het derde punt bij de thuisploeg bleef.

Einduitslag na een mooie spannende wedstrijd was 2-1 voor NB. Oud Ootmarsum bedankt voor deze wedstrijd, succes verder en tot ziens bij jullie op de baan.
Mander Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Java op het programma. Mander starte goed en kwam gelijk op voorsprong. Deze voorsprong werd ook niet meer prijs gegeven. Java dat ook niet meer de power vond deze ronde om enigszins iets terug te doen. Mander pakte het eerste punt, het tweede punt werd Mander iets minder gefocust. De mannen Java wisten hier niet van te profiteren, zei volgenden het mindere scherpe Mander. Er werden zelfs een aantal schoten off the road gegooid, maar het kon door een voorsprong die Mander had opgebouwd. Ook het 2e punt ging vervolgens naar Mander, de derde ronde werd uiteindelijk de spanning terug gevonden in de wedstrijd. De man met de lange haren van Java (die overigens goed gooide) bracht Java goed op weg. Mander dat even weer wakker moest worden, werd net optijd weer scherp. Zodat uiteindelijk ook het laatste punt duidelijk in Mander bleef. Java bedankt voor de sportieve wedstrijd.
Lemselo Lemselo (LE) - Vooruit Losser (VL) 3-0. Vandaag stond alweer de 5e wedstijd van het seizoen op het programma. LE was het aan zijn stand verplicht om te laten zien dat ze in de hoofdklasse thuishoren. Want ze stonden na een slechte competitiestart laatste op enkele punten afstand van de middenmoot. De eerste ronde gingen beide teams voortvarend van start. Beide teams gingen gelijk op totdat een minder schot van VL er voor zorgde dat ze niet goed bij de weg uitkwamen. LE kon hierdoor uitlopen naar een voorsprong van ongeveer 40 a 50 meter die ook niet meer werd weggegeven. De tweede ronde was het VL die gedurende het eerste deel van de ronde een kleine voorsprong had. deze werd ook langzaam uitgebouwd. Na goed keerwerk voorop de baan was het LE die het heft in handen nam en zodoende ook de 2 ronde binnenhaalde. De derde ronde had LE de gehele ronde een kleine voorsprong en wist deze uiteindelijk na een paar mindere schoten van VL met 40 meter voorsprong winnend af te sluiten. Uitblinkers van de dag het gehele team van LE en Rob Heijdemann van VL. Met deze broodnodige punten heeft LE weer aansluiting gevonden in de onderste regionen van de hoofdklasse.
Lattrop Breklenkamp Lattrop Breklenkamp 1 - Vooruitzicht 1 3-0 Lattrop Breklenkamp begon zeer sterk aan de wedstrijd met een voorsprong van 20 meter, door de ronde heen kwam Vooruitzicht sterk terug en kwam nog enkele meters voor te liggen op Lattrop Breklenkamp. Daarna begon lattrop weer zeer sterk te gooien en pakte deze ronde met een kleine 5 meter. De 2e ronde begon lattrop Breklenkamp weer sterk en pakte direct weer een kleine voorsprong. Na 6 schoten was het verschil weer binnen de 3 meter en beloofde het weer een zeer spannende ronde te worden, en dat werd het ook. Bij het laatste schot werd de ronde pas beslist. En het viel voor Lattrop Breklenkamp weer de goede kant op met een verschil van 6 meter. De laatste ronde kwam Vooruitzicht niet zo goed weg met de eerste paar schoten en daardoor lagen ze al 30 meter achter na 3 schoten. Toch kwam Vooruitzicht weer sterk terug en kwamen ze deze ronde ook weer voor. Echter de laatste 4 schoten waren zeer sterk van Lattrop Breklenkamp en zodoende pakte Lattrop Breklenkamp deze ronde uiteindelijk met een dikke 25 meter. Een zeer spannende strijd die goed uitviel voor Lattrop Breklenkamp.
Kl.v.Kolkersveld Losser Vandaag weer een spannende pot tegen Beuningen. Afgelopen seizoen was het 2 x 2-1 winst voor KVKL. Veel verschil is er dus niet. Dat bleek vandaag ook weer. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. KVKl begon de wedstrijd niet goed, De eerste ronde was ronduit mager door minder goede schoten. Beuningen daarentegen was wel sterk en kwam steeds goed uit voor de bekende belemmeringen. Kvkl knokte zich terug en kon met nog 2 schoten te gaan een ruime voorsprong pakken. Echter een flinke misser maakte het constante speler van Beuningen tot winnaar van het 1e punt. De 2e ronde was KVKl een beetje wakker na het lange slapen!! Een behoorlijke misser van de kant van Beuningen maakte dat de strijd vanaf het beging ongelijk was. Kvkl behaalde het normale niveau en pakte het punt met een 50 meter winst. De 3e ronde was dan ook de mooiste. De teams bleven aardig bij elkaar en wisselden van voorsprong. Hans Welhuis in puike vorm pakte bij zijn laatste schot een voorsprong van 20 meter. De strijd leek beslist. KVkl zette de beste schutters direct in waardoor wederom de teams gelijk lagen. De beslissing moest komen uit de laatste 2 schoten. De verwachting was dat Guus meer meters zou pakken op Bjorn, dat was echter maar 7 meter. Dus moest Patrick en good old Hans Nijland het laatste schot. Hans perste nog eens alles uit het lichaam met succes. Patrick zijn schot was iets minder geplaatst en dus was KVKL blij met het 2e punt. Dus wederom 2-1 net als het vorig seizoen. Groeten en prettige zondag.
De Brink KV de Brink dat het zonder de formule 1 jongens, Jesse en Jochem Wennink en de geblesseerde Marc Luft moesten stellen, schoten een redelijke wedstrijd maar een terecht verlies van 1-2 was deze zondagochtend tegen de Toekomst onontkoombaar. Debutant Steven Groeneveld liet zien aan zijn pa Michel dat het niet lang meer duurt als er plaats gemaakt moet worden. De eerste periode schoten beide teams goed weg, beide losschoten waren van een prima niveau. Bij elk schot vergrootte de Toekomst de voorsprong steeds meer. Debutant Steven Groeneveld schoot een geweldige wedstrijd en het was in de bocht van Hams. waar Bas Rouwers formidabel helemaal doorheen schoot en de Toekomst met een behoorlijke misser een geldig schot met nul meters produceerde. De Brink kwam plotseling op voorsprong en door de laatste schoten goed bij de les te zijn kregen ze dit punt cadeau. Dank u Sinterklaasje.. De Toekomst dubbel getriggerd door de situatie in de eerste periode schoot de tweede periode constant en hard. Elk schot verdiende en kreeg het maximale. De Brink met ook good old Rene Fox moest het antwoord schuldig blijven. Vaste waarde Michel Groeneveld schoot een prima wedstrijd maar de Toekomst bleek deze periode sterker. 1-1. Het begin van de derde periode met als startende schutter Bas Rouwers die wederom liet zien, zeer kundig te zijn in precisie en kracht pakte gelijk een voorsprong van 5 mm. Michel Groeneveld haalde uit en pakte 17 meter tegen Laurens Maasland. Beide teams kwamen de bocht goed door en de brink had 35 meter voorsprong. Bij de terugweg bij de bocht van Hams de scherprechter van vandaag had de brink een geldig schot van nul meter. Dit deed de wedstrijd niet ten goede en beide teams schoten matig verder. nimmer werd het spannend en de Toekomst kon de wedstrijd regulier uitschieten. De regel bij de brinkbaan is dat de kloot ten alle tijde de baan binnen de afrastering geraakt moet hebben. Is dit niet het geval dan is het een geldig schot met nul meters.
Beuningen Beuningen - Steeds Vooruit 2-1; De eerste ronden begonnen beide partijen sterk aan de wedstrijd. Beuningen loopt langzaam weg bij Steeds Vooruit en vergroot de voorsprong. Uiteindelijk wint Beuningen de eerste ronde met een verschil van ongeveer 40 meter. De tweede ronde was vrijwel gelijk aan de eerste ronde. Beuningen loopt langzaam weg bij Steeds Vooruit. Na een minder schot van Steeds Vooruit heeft Beuningen deze ronde binnen kunnen harken met een verschil van 90 meter. Het derde punt werd moeilijker voor Beuningen. Steeds Vooruit gooide erg goed en constant. Het kwam uiteindelijk aan op het laatste schot. Beuningen die eerst mag en een niet al te best schot produceert. Steeds Vooruit gooit weer goed en wint deze ronde met een verschil van 20 meter.