Wedstrijddag 6
Vereniging Verslag
Vooruitzicht Op een mooi bespeelbare baan streden vz tegen kvkl voor de punten. De eerste 2 ronden werden vrij eenvoudig gewonnen door vz. Echter in de laatste ronde, moest vz door teveel missers, het laatse punt met 15 meter achterstand proberen binnen te slepen. Door een iets mindere val van vz en een goed schot van kvkl was dit echter niet het geval. Kvkl pakte op het laatste moment toch nog een punt. Uitslag 2-1
Vooruit Losser Vooruit Losser - Lattrop Breklenkamp; 2-1. Nadat LB de vorige speelronde de tweede plaats op VL had veroverd was VL er op gebrand om deze 2e plaats in dit rechtstreekse duel terug te veroveren. Beide teams beginnen dan ook zeer sterk waarbij LB een kleine voorsprong pakte. De schoten hierna van VL waren slordig, maar LB profiteert niet en VL blijft in de wedstrijd en VL pakt zelfs de voorsprong. VL breidt deze voorsprong langzaam uit, totdat VL een enorme misser produceert en LB pakt een half schot voorsprong. VL komt nog wel iets dichterbij, maar LB schiet deze ronde beheerst uit en pakt het eerste punt (en naar eigen zeggen het 4e punt ooit op het Wiggersveld). De tweede ronde beginnen beide ploegen weer goed en dit maal pakt VL de eerste voorsprong. VL breidt deze voorsprong langzaam uit tot ca. 30 meter. Ondanks enkele zeer lange schoten van de bezoekers komt LB niet echt dichterbij. Tegen het einde van de ronde loopt VL door goed schieten zelfs nog iets uit en VL wint deze ronde dan ook met ruim 40 meter. De derde ronde beginnen beide teams weer goed en VL pakt de voorsprong. In het vervolg gooit VL niet sterk, maar LB weet de voorsprong niet te pakken. Halverwege de ronde heeft VL een aantal zeer goede schoten en VL pakt een half schot voorsprong. Deze voorsprong geeft VL niet meer uit handen, waardoor VL weer 1 punt inloopt op de nummer 2 LB.
Ons Streven Vandaag moest Ons Streven aantreden tegen Noord Berghuizen. Ons Streven begon uitstekend aan de wedstrijd en wist de eerste ronde met een schot te winnen. De tweede ronde wist Ons Streven ook overtuigend te winnen. Maar toen kwam de 3e ronde... Alle slechte schoten kwamen er bij de schutters van Ons Streven uit en hierdoor won Noord Berghuizen de laatste ronde met 15 meter.
Mander Vandaag stond Beuningen 2 op het programma. Beide teams starte met een goed los schot. Het was Beuningen die gaande weg het heft in handen nam, Mander was niet scherp. Het probeerde nog om terug te komen maar de eenmaal opgelopen achterstand was tevergeefs niet te herstellen. Beuningen gooide strak zonder missers, het eerste punt was voor Beuningen. De 2e ronde moest er uit een uit een ander vaatje getapt worden. Deze ronde gooide Mander iets beter, alleen Beuningen bleef toch goed gooien. Uiteindelijk werd door Mander nog een misser gedaan, maar de uitgebouwde voorsprong bleek voldoende. Het 2e punt was voor Mander. De laatste ronde moest beslissing brengen in deze spannende wedstrijd. Beide teams starte goed, het was Beuningen dat vandaag constanter gooide. En het Mander niet makkelijk maakte, die in een off day verkeerde. Het was uiteindelijk Beuningen dat bij het één na laatste schot 15 meter voorsprong had, maar tot slot 15cm te kort kwam. Mander pakte het laatste punt ook. Een uitermate zakelijk overwinning, tegen een goed gooiend Beuningen.
Java Zeer spannende wedstrijd tussen Java en Lemselo. De 1e ronde begonnen beide teams met een lang losschot en schoten ook goed verder. Het verschil is slechts 10m geweest waarmee Lemselo de 1e ronde ook wint. 2e ronde is bijna een kopie van de 1e maar wist Java te winnen. De laatste ronde ging de winnaar beslissen. Java gooide achterin 2 slechte schoten en Lemselo 2 lange schoten waarmee de 3e ronde werd beslist in Lemselo’s voordeel. 1-2.
De Brink Op deze prachtige zonnige kermiszondag ochtend heeft de Brink laten zien, constant te zijn en ontzettend hard te kunnen schieten. Een overduidelijke 3-0 overwinning voor de Brink brengt de Brink naar een gedeelde 2e plaats. De Brink was weer helemaal compleet, geen vakanties en geen geblesseerden meer. Vanaf het losschot nam Oud Ootmarsum het initiatief door goede schoten van Arjan oude Vrielink en Jan Bonke. De Brink nog niet helemaal wakker schoot toen nog niet goed, langzaamaan werd dit steeds beter en kwam de schwung erin. Het was Jesse Wennink die de Brink op een mooie voorsprong kon zetten waardoor Oud Ootmarsum er minder goed voor kwam te liggen en de Brink kon uitlopen. Ondanks een minder schot van de meest extreem kermis vierende Bram Steghuis bleef de Brink de voorsprong behouden en pakte simpel het eerste punt. In de tweede periode ging Oud Ootmarsum wederom super strak uit de startblokken, na 3 schoten was er een voorsprong van 28 meter. Maar ook hier had de Brink weer een antwoord op, Jochem Wennink schoot ontiegelijk hard en pakte 18 meter terug, Bas Rouwers pakte 5 meter en weer Jesse Wennink die met een meer dan prima schot de Brink met het laatste schot een voorsprong gaf van 3 meter. Jan Bonke plaatste zijn kloot iets teveel naar links waardoor zijn kloot in het hoge gras terecht kwam en een slechte lijn te pakken had, hierdoor was ineens de geweldige Brinkbaan een schgungearbaan, wat volgens de aanwezigen niet positief is. Marc Luft wist de juiste weg wel te vinden en schoot gedecideerd ook het tweede punt binnen. De laatste periode gingen beide teams prima van start, de eerste schoten was het steeds stuivertje wisselen. De vastigheid en het constante schieten van met name Michel Groeneveld en Jelle Kamphuis brachten de Brink in een ideale positie. Bij elk schot werd de voorsprong uitgebouwd en werd het vertrouwen van Oud Ootmarsum minder en minder. Op het laatst was het verschil bijna een schotlengte en had de Brink een 3-0 uitslag op het scorebord staan. De Brink bezet nu een uitstekende gedeelde 2e plaats, Oud Ootmarsum daarentegen moet een tandje bijzetten om niet in de buurt van het degradatiespook te komen.
Beuningen Beuningen - De Toekomst 3-0; De eerste ronde is De Toekomst goed begonnen. Beuningen begon minder sterk aan de wedstrijd en begon dus met een achterstand. Langzaam maar zeker kwam Beuningen steeds dichterbij. Hier en daar werd minder goed gegooid door beide partijen. Uiteindelijk trok Beuningen aan het langste eind en won de eerste ronde met een voorsprong van ongeveer 40 meter. De tweede ronde werd door beide teams beter gegooid. Het was een spannende ronde waarin Beuningen iets sterker speelde als De Toekomst. Ook deze ronde ging naar Beuningen. De derde ronde begon Beuningen erg goed en wist na 2 schoten een voorsprong te creëren van zo’n 50 meter. Aan het einde van de ronde leek Beuningen te verslappen en lieten meters liggen. De voorsprong was wel groot genoeg om ook dit punt binnen te halen.