Wedstrijddag 7
Vereniging Verslag
Oud Ootmarsum *** Oud Ootmarsum - Ons Streven : 0-3 *** Een matig Oud Ootmarsum kon het vandaag niet winnen van Ons Streven. De eerste twee rondes waren te wisselvallig. De derde ronde bleven ze goed bij, maar kwamen ze door pech achterop de baan op ruime achterstand.
Nooit Gedacht KV Nooit gedacht 1 [0] - KV Beuningen 1 [3]. Door een minder losschot van Nooit Gedacht kwam Beuningen al snel ruim op voorsprong. Doordat de bezoekers goed door bleven schieten, en er nog een aantal mindere worpen van Nooit gedacht volgden, won Beuningen de ronde met ruim een schot verschil. Het tweede punt leek op een kopie van de eerste, en was na een misser voorop de baan nooit echt spannend. Ook dit punt ging uiteindelijk ruim naar Beuningen. Nooit Gedacht had schijnbaar nog niet geleerd van de eerste twee rondes, en begon ook de laatste ronde met een misser. Ondanks dat ook Beuningen een aantal mindere schoten had in deze ronde, trok ook nu de ploeg uit Beuningen aan het langste eind.
Noord Berghuizen Op deze prachtige zondagochtend werd de op voorhand spannende wedstrijd tussen NB en DB verspeeld. De wedstrijd werd geopend door een zeer matig schot van NB waarna DB de voorsprong nam. Dit werd echter snel minder na een matig tweede schot aan de kant van DB, maar zij gaven de gehele ronde de voorsprong niet meer uit handen. De tweede ronde werd opnieuw slecht begonnen aan de kant van NB. Deze achterstand werd snel ingelopen, maar na een tikje van een iet wat vroeg opgetogen kerstboom bouwde DB opnieuw de voorsprong uit. Ook deze achterstand werd weer ingelopen maar NB kwam uiteindelijk 1m tekort. De derde ronde was iets beter van beide kanten. Ook deze ronde was niet om over naar huis te schrijven maar goed. Bijna de hele ronde was de voorsprong voor NB en zij hebben dit punt uiteindelijk ook in Oldenzaal gehouden.
Lattrop Breklenkamp Lattrop Breklenkamp 1 - Lemselo 1 0-3 Lattrop Breklenkamp en Lemselo begonnen beide sterk aan de wedstrijd met 2 lange losschoten. Daarna begon Lemselo aan een zeer sterke serie schoten en pakte bij elk schot enkele meters op Lattrop Breklenkamp, uiteindelijk kwamen ze hierdoor dik met een schot voor te liggen aan het einde van de ronde. De 2e ronde begonnen beide ploegen weer zeer sterk, vrij snel pakte Lemselo echter het heft weer in handen en sloot de 2e ronde af met 50 meter verschil in hun voordeel. De 3e ronde kwam Lattrop Breklenkamp voor de eerste keer in de wedstrijd op een voorsprong. Echter was dit niet van lange duur. Lemselo gooide deze ronde niet zo strak als de eerste twee rondes waardoor het verschil uiteindelijk bij 25 meter bleef. Samengevat dus een zeer verdiende overwinning voor Lemselo.
Kl.v.Kolkersveld Losser Vandaag een nieuwe tegenstander voor KVKL en een gevreesde tegenstander. Onder ideale omstandigheden en prima baan ging Mander zeer voortvarend van start. Met 3 schoten hadden zij een afstand van 350 meter bereikt en lag KVKL bijna 1 schot achter. Echter gaandeweg de wedstrijd pakte de thuisploeg toch zijn meters terug en kwamen nog aardig in de buurt. Dat lag oa. ook aan de mindere schoten van Mander. Verschil was 30 meter. De 2e ronde ging het crescendo met KVKL. Het duurde lang voordat Mander de kop over kon nemen. Kvkl verzuimde op een beslissend moment om ruim afstand te nemen. Zij hadden 80 meter kunnen pakken. Helaas knakte Richard door de rug en bleef de voorsprong maar 20 meter. Uiteindelijk na een best spannende strijd pakte Mander ook in deze ronde met 30 meter. De 3e ronde was van beide kanten niet best. Vele missers waarbij aan KVKL zijde de meesten vielen. Deze ronde werd met bijna 1 schot gewonnen door Mander. Mander was als koploper niet tevreden over het vertoonde spel. net als KVKL was het de slechtste wedstrijd van deze competitie. Ze hebben wel schutters die het verschil kunnen maken. Maar zullen uit een ander vaatje moeten tappen als ze in de hoogste klasse uitkomen. Groeten
Java De snor van Wigger bracht geluk 0-3
Beuningen Beuningen 2 - Vooruitzicht 1 In de eerste ronde ging het gelijk op stuivertje wisselen zeg maar. Toch liet Beuningen aan het einde een steekje vallen en verloor deze ronde met 25 meter. De 2de ronde was wederom een ronde die gelijk opging, tot aan het laatste schot welke de beslissing moest brengen. Hans Welhuis deed een formidabel schot maar liep wel in de stok. Vooruitzicht kwam dicht bij de kloot van Beuningen en de stok moest uitwijzen wie deze ronde won, het kwartje viel de goede kant op voor Beuningen met zeer grote dank aan Hans Welhuis en de invaller van het 3de Rens Meijer. In de 3de ronde liep Vooruitzicht al aan het begin weg door een rot val aan Beuninger zijde, Beuningen kon hier niet meer van terug komen en Vooruitzicht won deze ronde met 50 meter.