Wedstrijddag 8
Vereniging Verslag
Vooruit Losser Vooruit Losser - KV Kolkersveld: 3-0. Op deze regenachtige zondagochtend opende VL de wedstrijd slecht, ook KVKL opende slecht maar toch net iets beter dan VL en had dan ook de eerste voorsprong. VL had vervolgens een paar goede schoten en na 3 schoten had het de voorsprong al te pakken. Bij het keren achter op de baan had KVKL 1 misser waardoor VL een grote voorsprong pakte. In het vervolg bleef VL goed doorschieten en na nog een paar mindere schoten van KVKL won VL de eerste ronde met ruim een schot. De tweede ronde pakte VL direct een kleine voorsprong, hierna bleef het gelijk op gaan. Maar weer gaat KVKL bij het keerpunt de fout in en produceert weer een misser. Echter kan VL deze keer mede door een graspolletje niet echt profiteren waardoor de achterstand van KVKL beperkt blijft tot 50 meter. In het vervolg gooit KVKL een aantal goede schoten waardoor het verschil kleiner wordt, maar VL laat zich niet gek maken en pakt ook deze ronde met 20 meter voorsprong. Met het ingaan van de derde ronde zaten de bezoekers al met het hoofd in de warme kantine en dit was ook te merken aan de prestaties. VL lag namelijk halverwege de ronde al met anderhalf schot voor waardoor ook het derde punt op het wiggersveld bleef.
Steeds Vooruit Steeds vooruit - Noord Berghuizen: De eerste ronde begon Steeds Vooruit goed en heeft deze ronde goed geschoten en het punt gepakt. De tweede was er een minder schot van Steeds Vooruit en heeft tot het 9e schot achter gelegen. Daarna heeft Steeds Vooruit een paar mindere schoten gehad en alsnog het punt verloren met 30 meter. De derde ronde was er vanuit Noord Berghuizen een misser bij het 1e schot en lag het direct een half schot achter, deze achterstand hebben ze niet meer terug kunnen pakken en Steeds Vooruit heeft dit punt gewonnen. Eind uitslag 2-1.
Ons Streven Vandaag moest Ons Streven onder erbarmelijke weersomstandigheden aantreden tegen de Brink uit Ootmarsum. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd met 2 lange losschoten. Door een minder schot van Ons Streven kwam de Brink op een voorsprong. Deze werd gaandeweg de ronde minder gemaakt en het was tot 3 schoten voor het einde stuivertje wisselen. De laatste 3 schoten van ons streven waren zeer goed en de Brink had een minder schot waardoor ze de ronde wonnen met 50 meter. De 2e en de 3e ronde was Ons Streven een stuk beter dan de Brink en won beide rondes eenvoudig. Uitblinkers waren Luuk ten Dam en Jordy Tijink
Nooit Gedacht KV Nooit Gedacht [2] - KV de Toekomst [1]. Onder barre omstandigheden troffen Nooit Gedacht en de Toekomst elkaar op een toch goed bespeelbare noord deurningerbaan. Nadat de Toekomst een beter losschot had, kwam Nooit gedacht toch langzamerhand langszij. Het verschil werd uitgebreid naar een twintigtal meters, maar door een mindere worp werd dit teniet gedaan. Uiteindelijk werd het punt op de laatste worp beslist, en na een misser van de thuisploeg haalde de Toekomst dit punt eenvoudig binnen. Het tweede punt ging lang gelijk op. Beide teams ontliepen elkaar nauwelijks, en ook dit punt werd op de laatste twee worpen beslist. Uiteindelijk had Nooit Gedacht nog iets meer in de tank, en werd het broodnodige punt met een ruim verschil binnen gehaald. Ook bij het laatste punt kwam de Toekomst iets beter uit de startblokken. Nooit Gedacht bleef echter goed door schieten, en boog in een aantal schoten de achterstand om in een ruime voorsprong. Uiteindelijk kwam deze niet meer in gevaar, waardoor Nooit Gedacht de eerste overwinning van het seizoen behaalde.
Noord Berghuizen -
Mander Vanmorgen stond de rematch op het programma Mander - vooruitzicht , op een uitzonderlijke prachtige streu baan. Mander dat fenomenaal starte met een afstand in 2 schoten van 360 meter,liet toch het eerste punt aan de heren uit Oldenzaal. Welke minder missers produceerde. De tweede ronde was spannend, Mander dat van voor weer achter kwam en weer voor maar toch uiteindelijk het punt verloor door een goed geplaatst schot maar dat op sprong. Het derde punt moest en zou in Mander blijven. Mander dat deze ronde flink gas moest geven, want vooruitzicht was los. Deze ronde ging mooi gelijk op, het was Mander dat nu beter om ging met de voorsprong. Het was uiteindelijk nog een spannende strijd. Mander dat iets voorsprong had wist deze bij het laatste schot toch te behouden. Waardoor het punt in Mander bleef. 💪
Lemselo Lemselo - Beuningen 2-1. Le trad vandaag aan tegen Be2. Le begon goed aan de eerste ronde en greep direct een voorsprong die ongeveer de hele ronde hetzelfde bleef. De 2e ronde begon Be2 goed en Le minder. Na 4 schoten had Be2 een flinke voorsprong en moest Le alles uit de kast halen om terug te komen. Helaas was de kast te klein en kwam Le aan het eind een tiental meters te kort. Mede doordat uitblinker Patrick Meijer het hoofd koel hield, ondanks het zonnige en warme windstille weer. De laatste ronde kwamen de gevolgen van het weer van vanochtend naar voren. Meerdere spelers bij beide teams waren verkleumd en doorweekt en de ronde werd zeer slecht begonnen door beiden. De eerste serie schoten waren slecht aan beide zijden. Uiteindelijk schoot Le iets beter dan Be2 waardoor Le de winst pakte. Uitblinkers vandaag Gertjan Egbers van Le en good-old Patrick Meijer en Guus Hoonberg van Be2.
Java Spannende wedstrijd: 1e ronde won de uitploeg Latrop terecht 2e ronde ging Latrop B. goed van start wat tot een grote voorsprong leidde, Java liep vervolgens telkens iets in, Latrop liet het in het eind van de 2e ronde zetten en een sterk slot van Java zorgde voor gelijke stand na 2 rondes. 3e ronde ging Java goed weg, pakte een kleine voorsprong en wist deze tot het eind te behouden. Einduitslag 2-1.
Beuningen De eerste ronde begon Beuningen sterk en zette dit goed door tot het einde. De tweede ronde begon oud Ootmarsum met een misser en Beuningen wist hier goed van te profiteren en bouwde de voorsprong steeds verder uit. Deze rond werd dan ook met een schot voorsprong gewonnen. De derde en laatste ronde begonnen beide ploegen goed en oud Ootmarsum bleef tot 6 schoten voor het eind goed bij. Beuningen schakelde nog 1 keer op en zo werd ook deze ronde met succes afgerond