Luuk Zanderink pakt alle titels

| 23.05.2022 | 09:43:02 | Views: 307
Vrijdag 20 mei was Luuk Zanderink - Beuningen al de sterkste op de straat en zondag 22 mei liet hij wederom van zich horen en pakte de titel veld en zetten en samen met andere spelers van Beuningen ook nog de KTO verenigingtrofee - zetten.

Nadat het tijdens de straatkampioenschappen afgelopen vrijdag bij tijden bar weer was konden de schutters deze zondag hier geen excuus op maken.

Stralend weer en de banen lagen er prachtig bij, omgeven door het mooie frisse groen.

De deelnemers waren dan ook optimaal gemotiveerd om er alles uit te halen.

In diverse klassen werd er flink gestreden en was het onderlinge verschil vrij klein.

Hier en daar waren er flinke " boze kreten" omdat de kloot niet deed wat zij wilden.

Vaak had dat te maken met de eigen (on)kundigheid en soms ook lag het aan de grilligheid van de banen op het Kolkersveld. Het oppervlak is lang niet even vlak en dus moet de baan goed gelezen worden.

Ook de absolute toppers hadden daar mee te maken.

Uiteindelijk was het de te verwachten winnaar Luuk Zanderink die de bokaal voor de 2e achtereenvolgende keer in ontvangst mocht nemen. Al had het vandaag ook anders kunnen zijn. Luuk Zanderink en William Hobbelink van Beuningen deden elkaar nagenoeg niets. Bij het laatste schot bleek Luuk iets meer fortuin te hebben. Verrassend was ook het optreden van Rutger Johannink die zich netjes met brons naast de heren op het podium kon laten huldigen

Bij de zetwedstrijden bleek Lars Scheuten van Noord Berghuizen uit categorie 6 aardig mee te kunnen en kwam algemeen als 2e op de lijst. In zijn eigen groep was hij veruit de beste.

Maar ook bij het zetten bleek vandaag Luuk niet te verslaan. Hij verbeterde zijn eigen prestatie van 2019 van 61 meter naar 63.80 meter.

Al met al een geslaagde dag, al moet er een kanttekening bij dat de opkomst wel groter mag zijn/worden. Een aantal verenigingen waren erg goed vertegenwoordigd. Anderen in totaal niet.

Er zijn in de breedte veel meer talenten die zich met de toppers kunnen meten, of omdat het gewoon leuk is om met elkaar om de titel te strijden.

Peter Zanderink als voorzitter van de NKB en Hans Nijland reikten de prijzen uit waarbij Nijland het niet kon laten om complimenten te geven aan het mooie interview in de Tubantia dat van Peter was afgenomen.

Alle schutters waren het er over eens dat dit een prima reclame was voor onze klootschietersport.


Published in sections: Algemeen ::


2022-pk-veld-senioren.pdf
2022-pk-zetten-senioren.pdf